Sällskaps spel är en rolig sysselsättning oavsett om man är barn eller vuxen. Det är dessutom ett bra sätt för vuxna att umgås på om man till exempel har en middagsbjudning hemma. Istället för att bara sitta och prata, kan man spela spel istället. Det blir garanterat fler skratt och nöjdare gäster. Här kommer förslag på fem bra spel för barn och vuxna.

Röda tråden djur

Det här spelet är lätt att ta med sig på resan och tar cirka 15 minuter att spela. Här öser man ut fakta om djur och det gäller att gissa vilket djur man pratar om. Där finns en röd tråd som binder ihop varje ledtråd man får. Först att gissa djuret får poäng. Med 200 djur och 2000 ledtrådar tröttnar man inte i första taget.

20 frågor – gissa djuret

Här ska man också gissa djuret, men till skillnad från Röda tråden, ska man ställa frågor till den som har dragit ett kort och är ”djuret”. Frågorna ska vara ja och ner frågor, som så småningom leder fram till rätt svar. Vill man göra det ännu roligare kan man spela upp charader istället. Här finns garanterat gott utrymme för galna gester och skratt.

Camel cup

Satsa på kameler i ett galet ökenlopp. Camel cup är ett lite längre spel som tar cirka 30 minuter. Det är ett klurigt spel i högt tempo, som man först bör sätta sig in i. Spelet går ut på att man ska satsa på kameler, som springer runt en pyramid och vinna så mycket pengar som möjligt. Här kan man inte bara satsa på vinnande kamel, utan även vem som förlorar. Lite klurigt spel, men väldigt underhållande.

White Buffalo

Detta är det enda spel som inte är avsett för barn och det har så klart att göra med att det är en spelautomat. Det är speltillverkarna Microgaming som har varit i farten igen och som alltid med spel från Microgaming, är White Buffalo ett välgjort spel, med grym grafik, musik och bra spelupplevelse. White Buffalo tar oss med till en tid för länge sedan, ut på de amerikanska slätterna, där en mystisk vit buffel finns. Spelet har 5 hjul och 3 rader. Totalt finns det 25 vinstlinjer. Spelet har allt som en spelautomat ska ha. Här finns fria spinn, wilds och scatter. Wild symbolen är den vita buffalon i profil och ersätter alla andra symboler, förutom scatter symbolen. Scatter symbolen är loggan till White Buffalo och får man mer än två scatter oavsett var på hjulen, vinner man. Den vita buffeln har sällskap av en älg, hjort och bock, som i ett frispinn läge förvandlas till wilds, vilket kan resultera i grymma vinster. Fria spel startas helt slumpmässigt och när som under spelets gång, då får man 6 fria rundor.